17 Dec

Chocoladecake

Een supersimpele old school cake, maar dan met een chocoladetwist ;). Als chocolate-lover bak je natuurlijk gewoon alles met een chocolade twist hihi.

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 1 thl vanille extract
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels cacao

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.


Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix tot een glad geheel. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel boven het botermengsel, blijf ondertussen mixen. Als laatste voeg je het vanille extract en de cacao toe. Mix hierna nog 3 minuten op de hoogste snelheid voor een luchtige cake. 

Giet het beslag in de cakevorm en zet ongeveer een uur in de oven. Prik met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is.


Enjoy! Liefs,