04 Sep

Bounty-taart

Een bounty-taart die ontbrak nog in de lijst met taarten! Ohjee, en dat terwijl er hier toch echt een aantal mensen dol op bounty’s zijn. (Lees: Mama is dol op bounty en het “beslag” was dus al bijna op voordat het de vorm bereikt had ;)) Het is geen healty bounty-taart geworden zoals je tegenwoordig veel ziet maar wel een ontzettend lekkere, namelijk met een brownie als bodem, dan kan het al niet meer stuk toch!? Daarbovenop een romige laag kokos afgesmeerd met een heerlijke pure chocoladeganache. Ik lust absoluut geen kokos maar doe me toch maar een stukje van deze taart hoor…

Ingrediënten

  Brownie-laag

  • 100 gram bloem
  • 120 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 65 gram cacaopoeder
  • 1 flinke thl bakpoeder
  • 2 eieren

  Kokos-laag

  • 300 gram kwark
  • 2x 400 ml kokosmelk
  • 50 gram basterdsuiker

  Ganache

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • handje geraspte kokos

  Bereidingswijze

  Voor het maken van dit recept is het belangrijk dat je de kokosmelk een nacht in de koelkast hebt laten staan.


  Brownie:

  Vet een bakvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.

  Meng in een kom de bloem, cacao poeder en het bakpoeder. Zet dit even aan de kant.

  Snijd de boter in kleine stukjes en laat deze smelten in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is, voeg dan beetje bij beetje de suiker toe. Blijf roeren maar laat het niet koken! Haal het van het vuur wanneer de suiker er door heen gemengd is. Laat dit daarna afkoelen tot ongeveer lichaamstemperatuur.

  Wanneer het afgekoeld is, voeg je een voor een de eieren toe, zorg dat het een glad mengsel is voordat je het volgende ei toevoegt.

  Zeef het bloemmengsel boven het boter – ei mengsel en spatel het er voorzichtig doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm en zet 20 tot 25 minuten in de oven.

  Laat de brownie daarna in de vorm volledig afkoelen. Snijd vooral niet de zijkanten los om lekkage bij de volgende laag de voorkomen!


  Kokos-laag:

  Haal de kokosmelk uit de koelkast, zorg dat je niet schudt. Door de temperatuur van de koelkast is de olie gescheiden, je zult zien dat er boven in een dikke klont drijft. Schep deze eruit en klop deze dan stijf met de mixer. Het is goed wanneer het ong. net zo dik is als lobbig geklopte slagroom.

  Doe dan de kwark in een kom en klop deze even los. Mix daarna de basterdsuiker er door heen.

  Spatel dan voorzichtig de stijfgeklopte kokos er doorheen. Giet het mengsel bovenop de volledig (!) afgekoelde brownie en zet in de koelkast tot het opgestijfd is.


  Ganache:

  Wanneer de taart opgestijfd is, kun je de ganache gaan maken. Breek de chocolade in stukjes en doe deze samen met de room in een pannetje. Laat op laag vuur smelten, zorg dat het niet kookt en blijf constant roeren om aanbranden te voorkomen. Haal het van het vuur wanneer je een glad mengsel hebt.

  Laat een klein beetje afkoelen en giet dan voorzichtig over de bovenkant van de taart. Je kunt er voor kiezen om dit te doen wanneer de taart nog in de vorm zit maar het gaat ook prima als je de taart er eerst uit haalt.

  Strooi als laatste wat kokos over de taart. Laat de ganache nog eventjes een beetje uitharden voor het aansnijden.


  Enjoy! Liefs,