14 Jul

Chocoladereep met cookies & caramel

Ik maakte deze chocoladereep voor een collega toen ik afscheid nam van stage. Ik wist dat ze dol was op chocolade, dus dat het een recept moest worden met chocolade was meteen duidelijk. Gelukkig viel die in de smaak! Naar wat ik begreep was ‘ie binnen no-time op. Ook het stukje dat ik voor hier thuis, lees mezelf, had bewaard was al op voordat ik het in de gaten had. ‘Jammer!’ Maar missie geslaagd!

Ingrediënten

  • 0,5x recept caramel (zie caramel cheesecake)
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 5 chocolate chip cookies

Bereidingswijze

Maak als eerste de caramel en laat deze afkoelen. Mocht je dit teveel werk of lastig vinden, kun je ook caramel fudge uit de winkel gebruiken. Deze hak je dan in stukjes.


Voor deze chocoladereep gebruik je een kleine bakvorm (springvorm, of een vierkante vorm). Vet deze in en leg een strook bakpapier over de bodem. Op deze manier kun je de reep er straks makkelijk uit tillen.


Breek de chocolade in blokjes en smelt deze au bain marie. De melk en pure chocolade mogen door elkaar geroerd worden. Breek ondertussen de helft van de chocolate chip cookies en verdeel deze over de bodem. Laat daarna met behulp van 2 lepeltjes verdeeld over de bodem overal ‘drupjes’ caramel vallen, of gebruik de in stukjes gehakte caramel fudge. Giet hier dan de gesmolten chocolade overheen.

Als laatste verdeel je de overige chocolate chip cookies hier overheen. Hetzelfde geldt voor de caramel. Gebruik zoveel of zo weinig als je zelf wilt. Hoe meer caramel je gebruikt hoe zachter en zoeter je reep wordt.

Laat het geheel dan minstens een nacht uitharden in de koelkast.


Let op: omdat het een zelfgemaakte reep is, zal deze eerder smelten dan chocolade uit de winkel. Je kunt hem dus het beste altijd in de koelkast bewaren.


Enjoy! Liefs,