28 Aug

Dadel-pinda repen

De zomervakantie zit er dan toch echt bijna, of voor sommige al helemaal, op… helaas! Tijd om daarom een iets gezonder receptje te maken dat tegelijkertijd handig is om mee te nemen naar school of werk. Om nog een béétje in de vakantiestemming te blijven: hij is echt ontzettend easy, dus veel tijd ben je er niet aan kwijt.

Ingrediënten

  • 120 gram (ontpitte) dadels
  • 60 gram pinda's
  • 30 gram rozijnen
  • 10 gram cacao

Bereidingswijze

Voor 4 tot 6 repen.

Indien je geen ontpitte dadels hebt; ontpit deze.


Kook water (in de waterkoker), schenk het in een diepe bord of kom en laat de dadels hierin 10 minuten weken.


Doe dan de dadels met alle overige ingrediënten in een keukenmachine. Zet deze aan zodat alles vermalen wordt tot een plakkerig geheel.

Leg wat doorzichtig folie onderin een bakvorm(pje) en stort hier het mengsel bovenop. Druk alles stevig aan. Zet de vorm dan een paar uur in de koelkast zodat je reep wat uithard. Snijd de plak daarna in repen/stukken.


Mocht je de reep niet stevig genoeg vinden, maal de pinda's dan eerst fijn in de keukenmachine of maal deze zelfs tot pindakaas. Een andere optie is om een lepeltje pindakaas toe te voegen.


Enjoy! Liefs,