25 Sep

Pumpkin Spice

Pompoenkruiden is eigenlijk echt iets Amerikaans. Daar kun je het dan ook gewoon in de winkel kopen. Hier moeten we zelf nog even aan de slag. Gelukkig is het ontzettend simpel, ik kan het eigenlijk bijna geen recept noemen.
Wanneer je potje eenmaal gevuld is kun je er ontzettend lang mee doen, je kunt het heel lang bewaren en het maakt zoveel dingen net even iets lekkerder. Het smaakt eigenlijk vooral naar de alles wat me aan de herfst doet denken. En die geur, als je er koekjes mee bakt… veeg me op! Ik wil ze al opeten voordat ze überhaupt gaar zijn!

Ingrediënten

  • 23 gram kaneel
  • 2 gram gember
  • 4 gram nootmuskaat
  • 3 gram piment
  • 2 gram kruidnagel

Bereidingswijze

Wanneer je geen gemalen kruiden gebruikt, maal deze dan eerst fijn met een vijzel.

Meng daarna alle kruiden door elkaar.


Bewaar de kruiden in een droog en afsluitbaar potje.


Enjoy! Liefs,