17 Dec

Broodrolletjes met tonijn

Het is weer eens tapas-avondjes tijd! Dit keer ging ik voor broodrolletjes met tonijn. Ze zijn echt easy om te maken én ontzettend lekker. En als je ze leuk stapelt staan ze ook nog eens leuk op tafel! Wedden dat de mensen er dan niet vanaf kunnen blijven…

Ingrediënten

  • 10 sneetjes wit casinobrood
  • 1 blikje tonijn
  • 20 gram zongedroogde tomaatjes
  • een halve ui
  • beetje peper
  • 1 thl tijm
  • cocktailprikkers
  • melk of 1 ei

Bereidingswijze

Voor ong. 10 rolletjes.


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de korstjes van het brood af, deze heb je niet nodig. Rol daarna met een deegroller het brood plat.

Snij de ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Doet dit in een kommetje samen met de tonijn en de kruiden en meng het geheel.

Schep dan wat van de tonijn op je boterham en rol deze op. Zorg dat die dicht blijft met een cocktailprikker. Doe dit totdat je het tonijnmengsel op hebt.

Bestrijk de rolletjes daarna met melk of ei (wanneer je ei gebruikt, klop het ei dan wel eerst los).


Zet daarna 15 tot 20 minuten in de oven totdat de rolletjes knapperig en een beetje verkleurd zijn.


Het maakt niet uit of je de rolletjes warm of koud eet, het is allebei lekker!

(Hoef je niet te wachten tot ze afgekoeld zijn, fijn he? ;))


Enjoy! Liefs,