01 Sep

Nacho's met kip en tomaat

Het is weer friyay! Dat betekent hapjes voor het weekend. Deze keer een echte klassieker, Nacho’s. Heerlijk om de hele avond uit de schaal te blijven plukken. Al moet je dan misschien de hoeveelheid verdubbelen, deze was binnen no-time leeg. Al kan dat misschien ook wel gewoon aan mij gelegen hebben… want hé ik hou nou eenmaal van alles wat lekker is hihi.

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 zak nacho's naturel
  • 10 cherrytomaatjes
  • optioneel: Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Doe de kip met de gezeefde tomaten in een pannetje. Zorg dat de kip volledig ondergedompeld is in de tomaten en snijd hem anders doormidden. Kook de kip hierin gaar in ongeveer 20 minuten.

Wanneer de kip gaar is, trek je hem volledig uit elkaar in kleine sliertjes/stukjes. Dit gaat het makkelijkst met 2 vorken.


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal (ik gebruikte een kleintje van 20 bij 10 cm) heel lichtjes in. Verdeel dan wat nacho’s over de bodem. Leg daaroverheen wat kip en wat cherrytomaatjes. Je kunt de cherrytomaatjes er heel opleggen of deze even halveren. Strooi over deze laag wat kaas. Verdeel dan weer nacho’s over de kaas, daarna kip, cherrytomaatjes en eindig met kaas. Ga zo door tot je ingrediënten op zijn. Als laatste kun je er nog wat Italiaanse kruiden overheen strooien voor wat extra smaak.


Zet de nacho’s in de oven om warm te worden en de kaas te laten smelten. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Wanneer de nacho’s al eerder bruin beginnen te worden bij de randjes, haal de schaal dan al uit de oven.


Enjoy! Liefs,