23 Aug

(N)ice-cream met Nutella

Nice-cream! Wisten jullie dat het zo genoemd wordt omdat het gezond ijs is? De basis bestaat namelijk uit bevroren bananen met een scheutje melk. Daarna kun je er mee variëren door alle smaken, pasta’s, soorten fruit, wat je maar wilt toe te voegen!
Nou ben ik dol op allerlei fruitsmaakjes maar mijn favoriete smaak nice-cream blijft toch echt met Nutella… Heb ik toch weer iets zoets gemaakt van iets gezonds, oeps… ;)

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel Nutella

Optioneel

  • 2 ijshoorntjes
  • 3 marshmallows
  • sprinkles/disco-dip

Bereidingswijze

Voor 2 porties.


Snijd de banaan in stukjes en leg deze in de diepvries tot ze bevroren zijn. Tip: bij mij ligt er standaard een bakje bevroren bananen in de diepvries voor het geval mijn cravings naar dit ijs ontstaan.

Doe de bevroren banaan in de blender of keukenmachine samen met de melk. Laat even aanstaan tot de bananenstukjes uit elkaar gevallen zijn. Voeg dan de lepel Nutella toe. Blend het geheel nu nog even tot een gladde massa.

Serveer het in een schaaltje of zet een half uurtje in de diepvries om daarna te kunnen serveren in een ijshoorntje.


IJshoorntje:

Smelt 3 marshmallow met 2 theelepels water in de magnetron. Roer even goed door. Mocht het mengsel erg dun zijn, voeg dan nog wat poedersuiker toe. Dip de ijshoorntjes, met de opening, in het marshmallowmengsel. Strooi er daarna verschillende sprinkles overheen. Laat even 5 minuten uitharden voordat je er een bolletje ijs op legt.


Enjoy! Liefs,