17 Dec

S'mores brownie

Dit was er weer eentje uit mijn reeks verjaardags-baksels. Een vriendinnetje van mij, Nikki, is zó ontzettend dol op marshmallows. Believe me, al heb je een enorme zak, 10 minuten en dan is ‘ie leeg.
Aangezien ze zich al minstens 3 weken aan het afvragen was wat voor taart ik zou maken voor mijn verjaardag, besloot ik haar te verassen met iets met marshmallows. En dat gezicht toen ze een stukje taart kreeg, pure happiness!

Ingrediënten

    Brownie

    • 4 eieren
    • 80 gram boter
    • 250 gram suiker
    • 150 gram bruine basterdsuiker
    • 200 gram (pure) chocolade
    • 2 thl vanille extract
    • 200 gram bloem
    • 35 gram cacao
    • 1 thl bakpoeder
    • zakje vanille suiker
    • 65 gram marshmallows

    Topping

    • 5 Mariabiscuits
    • 75 gram marshmallows
    • 50 gram pure chocolade
    • 50 ml slagroom

    Bereidingswijze

    Brownie:

    Vet een vierkante bakvorm in en verwarm de oven voor op 190 graden.

    Knip of snijd de marshmallows voor in het beslag in kleine stukjes.


    Smelt au bain-marie boter, beide suikers en de pure chocolade. Meng dit tot een glad geheel en laat het daarna afkoelen.

    Klop in een andere kom de eieren en het vanille extract.

    Meng het ei mengsel met het afgekoelde chocolade mengsel. Wanneer dit glad is zeef je hierboven de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder.

    Roer als laatste de stukjes marshmallow door je beslag.

    Giet dan het geheel in de bakvorm en zet voor 30 minuten in de oven.

    Laat de brownie afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.


    Topping:

    Breek de Mariakoekjes in stukjes. Knip of snijd ook deze marshmallows weer in stukjes.

    Maak de ganache door de slagroom de verwarmen in een pannetje. Smelt hierin de pure chocolade en roer tot het een glad chocolademengsel is.

    Leg de marshmallows en Mariakoekjes bovenop de brownie. Gebruik een crème brulee brander om de marshmallows een beetje te smelten en een goudbruin laagje te geven, (dit kan evt ook met lucifers of een aansteker maar pas op dat je het dan niet verbrandt).

    Als laatste giet je nog wat chocolade-ganache kriskras over de brownie heen.


    Enjoy! Liefs,