17 Dec
Kwarktaart van Maltesers
Het maken van deze taart was serieus echt moeilijk... ofja eigenljik was het moeilijk om niet alle Maltesers al op te eten voordat ze in of op de taart zaten haha!
Gelukkig ken ik mezelf redelijk goed en was ik zo verstandig om de dubbele hoeveelheid Maltesers te halen dan ik gepland had nodig te hebben hihi.
Ik maakte deze taart voor de verjaardag van mijn broertje Mervin. Ik vroeg aan hem wat voor taart wil je? En daarop kreeg ik natuurlijk een typisch mannen antwoord: maakt niet uit doe maar iets, verzin jij maar wat ik lekker vind. Juist ja. Broertjes * zucht*
Gelukkig waren Maltesers een goede keuze (tja we blijven natuurlijk familie he ;)) Maar goed, tijdens het maken vond hij dus ook dat de taart al van hem was. Daar waar ik aan de ene kant de Maltesers er bovenop legde at hij ze er aan de andere kant al weer stiekem af. HUH ben ik nou nog niet rond!? Hoe kan dit!? Er liggen al megaveel Maltesers op die taart, zo groot is ie toch niet!? En Mervin maar lachen natuurlijk… Gelukkig kon ik zelf ook heel hard om lachen.
Ingrediënten
Bodem
- 160 gram Maltesers
- 80 gram Mariakoekjes
- 50 gram boter
Kwarkgedeelte
- 500 gram kwark (half volle)
- 200 gr witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 12 gelatineblaadjes
- 4 eetlepels water
- 80 gram Maltesers
- 15 Maltesers
- Zakje vanille suiker
- Maltesers voor de opmaak
Bereidingswijze
Zet een bakvorm (ronde springvorm 24 cm) klaar. Doe hier aan de onderkant bakpapier in en vet de zijkant van de vorm in.
Verkruimel de Maltesers en de Mariakoekjes. Smelt ondertussen de boter. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de verkruimelde Maltesers en koekjes toe aan de boter. Goed roeren totdat alle kruimels bedekt zijn met boter.
Doe dit mengsel dan in de bakvorm en druk het goed aan op de bodem.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop ondertussen vast de slagroom stijf.
Verwarm de 5 eetlepels water in een pannetje. Wanneer het begint te bubbelen, haal je dit van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer dit door het verwarmde water.
Meng dan in een andere kom de kwark, de basterdsuiker en het gelatine mengsel door elkaar. Voeg daarna het zakje vanille suiker toe.
Wanneer het goed gemengd is, schep je rustig de geklopte slagroom erdoorheen.
Hak de 80 gram Maltesers in stukjes. Deze stukjes roer je door het kwark mengsel. De overige 15 Maltesers kun je er in zijn geheel doorheen roeren.
Giet het mengsel daarna op de bodem en zet de springvorm voor minstens 3 uur in de koelkast.
Leg vlak voor het serveren nog wat Maltesers op de taart. Ik had ze allemaal precies in rondjes gelegd maar daar kun je je eigen creativiteit in gebruiken natuurlijk!
Enjoy! Liefs,