14 Sep

Roomboter tulband met kaneel-swirl

HERFST! Zodra het buiten gaat regenen, waaien en de blaadjes beginnen te vallen, gaat het bij mij kriebelen voor smaakjes zoals kaneel, pompoen, appel, heerlijk! Het liefst zit ik met een warm gebakje en een dekentje op de bank.. Maar helaas de harde realiteit is gewoon fietsen door de regen, af en toe een beetje weggaaien, met een ontplofte coupe aankomen op het werk of school. Maar hé als je dan weet dat je daarna zo’n lekker herfsttaartje kunt bakken, dan overleven we dat ook wel weer! ;)

Ingrediënten

  Cake

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  Kaneel-vulling

  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 3 thl kaneel

  Bereidingswijze

  Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een tulband-vorm in.


  Cake:

  Mix de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix tot een glad geheel. Zeef als laatste, al mixend, het zelfrijzend bakmeel boven het botermengsel. Mix hierna nog 3 minuten op de hoogste snelheid voor een luchtige cake. 


  Kaneel:

  Smelt de boter in een pannetje samen met de suiker en kaneel. Blijf ondertussen roeren, laat het niet koken! Het is voldoende wanneer het mengsel vloeibaar is.


  Giet de helft van het cakebeslag in de tulband. Giet dan het vloeibare kaneelmengsel er dunnetjes overheen (ong. de helft). Pak dan een satéprikker en draai daarmee rondjes om het kaneelmengsel er doorheen te “swirlen”. Giet nogmaals de helft van het overige cakebeslag eroverheen. Giet daarna de rest van het kaneelmengsel er overheen en swirl nogmaals. Eindig als laatste met het overige cakebeslag.


  Zet de cake dan ongeveer een uur in de oven. Prik met een satéprikker om te kijken of hij gaar is.


  Enjoy! Liefs,