14 Mar

Cheesecake met rode vruchten

Dit is weer zo’n “lekker oudje” dat we in een nieuwe jasje hebben gestoken. Het recept is gebaseerd op Marissa’s vakantie naar het Engelse eiland Guernsey een aantal jaar geleden. Niet alleen werd daar gegeten en geproefd, er werd ook geshopt. In een Engelse supermarkt, de Waitrose wel te verstaan. “Bakhemel”. Echt waar. Ze hebben daar gewoon álles om te bakken in een gewone supermarkt. Hallo wanneer komt dit naar Nederland!?

Naast dat shoppen werd er ook gewandeld en dan komen we meteen op een hilarisch verhaal. Een verhaal dat hier nog altijd verteld wordt, iedere keer weer, dat deze cheesecake ter sprake komt. Dus om jullie ook even mee te laten lachen, komt ‘ie:
Er stond een verkeersbord met een pijl naar rechts met eronder de tekst 25 yards. Ik (Marissa) zei in al mijn onschuld tegen mijn broertje: huh wat raar!? Je moet hier na 25 tuinen rechtsaf slaan!? Pas een half uur later, ja letterlijk ja, was de rest van mijn familie uitgelachen om mij even te laten weten dat yards ook een aanduiding net als meters is. Uh oh.. Sorry my mistake.
Dus zoek je een goed recept of liever een goed verhaal? Dan hebben we je bij deze met beide op weg geholpen toch? En ga je dadelijk naar de supermarkt voor ingrediënten? Vergeet dan niet na 25 tuinen rechtsaf te slaan! ;)

Ingrediënten

    Cheesecake

    • 150 gram biscuits
    • 75 gram boter
    • 500 gram mascarpone
    • 2 eieren
    • 160 ml kokosmelk
    • 75 gram suiker

    Topping

    • 150 gram frambozen
    • 150 gram blauwe bessen
    • 150 gram aardbeien
    • 75 ml appelsap of sinaasappelsap
    • 2 thl vanillesuiker
    • 1/2 thl maïzena

    Bereidingswijze

    Cheesecake:

    Verwarm de oven voor op 150 graden.

    Je kunt voor deze taart het beste een springvorm van 24 cm gebruiken. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de zijkant in met boter.


    Verkruimel de koekjes. Smelt de boter, meng dit daarna met de verkruimelde koekjes. Verdeel dit over de vorm en druk het tegen de bodem en de zijkant.


    Doe de mascarpone in een kom en klop totdat deze zacht is. Voeg daarna de eieren, kokosmelk en suiker toe. Giet dit mengsel dan in de bakvorm en zet het geheel 60 minuten in de voorverwarmde oven.

    Wanneer je de cheesecake uit de oven haalt, laat hem dan voldoende afkoelen. Zet hem daarna een dag/nacht in de springvorm in de koelkast.



    Topping:

    Doe het fruit samen met het sap in een pan en breng zachtjes aan de kook. 

    Meng in een schaaltje de maïzena met 1 tot 2 theelepels water. Voeg dit mengsel dan toe aan het kokende sap en roer om klontjes te voorkomen. Voeg dan het fruit toe en laat nog ongeveer 2 minuten mee koken.

    Laat het dan afkoelen.


    Haal de cheesecake uit de springvorm en schep het fruit (in het midden) op de taart wanneer het voldoende afgekoeld is.


    Enjoy! Liefs,